Video-content is king

Online Marketing

Video-content is king

Nog geen video’s van jouw product of dienst!? Hier leggen wij uit wat je misloopt als je videomarketing niet serieus neemt en hoe je de volgende stap kunt zetten naar meer conversie en websitebezoekers. Wij geven jou 3 redenen waarom je deze maand moet starten met het benutten van gepersonaliseerde bedrijfsvideo's, productvideo’s en drone beelden.


1 -  Video bouwt vertrouwen 

De basis van marketing en sales is vertrouwen. Want alleen vanuit vertrouwen zal de bezoeker na overweging de gewenste actie doen op uw website of platform. Content marketing bouwt (als het goed is) aan dit vertrouwen. Geef jouw websitebezoekers bruikbare informatie en focus op een langetermijnrelatie en stop met de poging tot het realiseren van een snelle verkoop.  Videomarketing wakkert als geen ander de emoties van de potentiële klanten aan. YouTube is een krachtige marketing motor geworden nu we steeds meer uren video’s per dag consumeren. Als je content marketing serieus wilt nemen kan je niet meer om video heen. Het is niet de goedkoopste vorm van content maar betaald zich dubbel en dwars uit.


2 - Beter scoren op Google door video

Sinds Google, YouTube heeft aangekocht is er een verband tussen het tonen van video’s en jouw plaats in de zoekmachine resultaten. Omdat het bekijken van een video op jouw website de bezoekduur verlengt en dit geeft aan Google het signaal dat het gewenste content op jouw website staat. Optimaliseer jouw video’s SEO-technisch door de juiste titels en omschrijvingen toe te voegen en links te plaatsen richting jouw product of dienst. Geef de bezoeker altijd duidelijk de volgende stap in zijn customer journey aan om te voorkomen dat iemand weg gaat.


3 - Spreek tot de sterkste zintuigen

Studies wijzen uit dat 73% van de websitebezoekers die een uitlegvideo bekijken op een website ook daadwerkelijk overgaan op een aankoop. Dit is best logisch als je weet dat zicht het meest dominante zintuig is. Visuele informatie is het grootste deel van informatie dat ons brein bereikt en het is aan jou als ondernemer hier gebruik van te maken. We weten dat afbeeldingen de engagement tot jouw product of dienst vergroot, bij bewegende beelden (video) is dit nog sterker!

Weten waar Social Spread jou kan helpen met video? Check dit!Gerelateerde artikelen